Ada Colau va entregar el premi a tres representants del grup. Foto: Ajuntament

L’Ajuntament ha reconegut amb la Medalla d’Honor de la Ciutat al grup promotor del monument a la presó de dones de les Corts en reconeixement a la tasca de recuperació de la memòria històrica que realitza aquest col·lectiu.

L’entrega del premi es va fer el passat dia 26 de novembre a l’Ajuntament i també va servir, en la categoria individual del guardó, per reconèixer a títol pòstum la figura d’Oriol Canals Boix, Oriol Foll, per la seva aportació artística en el camp de la música i la implicació en la vida del barri.

MEMÒRIA HISTÒRICA
El grup promotor del monument a la presó de dones de les Corts va impulsar fa més d’un any un procés participatiu per reflexionar i donar forma a un monument dedicat a la memòria de les dones que van ser empresonades, moltes d’elles per raons polítiques, a la, durant la dictadura franquista, anomenada ‘Prisión Provincial de mujeres de Barcelona’.

Tot i que es va construir com un correccional general de dones el 1936 durant la República, entre el 1919 i el 1955 la dictadura franquista hi va empresonar milers de dones i onze preses van ser afusellades al Camp de la Bota. Des del novembre de l’any passat un espai de memòria provisional a la cruïlla de Joan Güell amb Europa actua de transmissió d’una memòria històrica que cal no oblidar.

WhatsAppTwitterEmailFacebookTelegram