Maria Àngels Miró

Miró va donar classes de cant i piano al Conservatori de Música de Barcelona. Foto cedida

La Maria Àngels Miró és més que una sòcia activa de l’Associació de Veïns de les Corts; és una veïna amb una gran carrera en el món de la música que va començar com a solista de l’Orfeó Català. A més, va ser professora al Conservatori de Música de Barcelona i va arribar a cantar al Gran Teatre del Liceu i al Palau de la Música Catalana. Ara apropa la música als seus veïns del barri de les Corts donant-los classes de cant i de piano. De vegades, fins i tot, ho fa de manera gratuïta.

La seva trajectòria ha fet que ara sigui una de les candidates al premi Cortsenca d’Honor d’aquest 2022. “Em fa molta il·lusió perquè és una distinció a persones de les Corts, un lloc que m’agrada molt i on ja fa més de 50 anys que visc”, diu Miró. L’estima que té pel seu barri es nota en el fet que, durant dos anys, va ser la promotora dels concerts de Nadal de l’Associació de Veïns de les Corts al Centre Cívic Can Deu.

Una vocació

Una de les raons per les quals Miró continua ensenyant cant i piano, tot i estar jubilada, és la gran passió que sempre ha sentit per la seva professió. “Em sento una afortunada per haver tingut una feina que és la meva vocació”, afirma. D’altra banda, també perquè, d’alguna manera, és el que ajuda a tirar endavant. “Un món sense música seria encara més dolent, seria més trist. Espiritualment, la música ajuda tothom”, conclou.

[Aquest article es va publicar originalment el 18 de juliol del 2022]