Un moment de la celebració del ple d’avui. Foto: Ajuntament

Els partits de l’oposició han reclamat avui al govern que encapçala l’alcaldessa Colau, durant la celebració del ple municipal telemàtic, un pla de xoc amb mesures perquè la ciutat pugui fer front a la crisi provocada per la pandèmia el coronavirus. Totes les formacions de l’oposició també una “taula de ciutat” on hi hagi tots els actors afectats per la crisi i no només els partits.

El principal partit de l’oposició, ERC, s’ha mostrat molt crític amb el paper del govern municipal durant aquestes setmanes. Ernest Maragall ha lamentat que l’Ajuntament hagi optat per la “via unilateral” durant la gestió de la crisi. Maragall també ha demanat a l’executiu de Colau que deixi “l’aprofitament mediàtic” d’un “suposat defecte” de la gestió de la Generalitat.

COLAU: “HEM DOBLAT ELS AJUTS”
Per la seva banda, Colau ha assegurat que el consistori ha doblat els ajuts en el darrer mes i ha reivindicat la feina dels serveis municipals. Al mateix temps ha demanat a la Generalitat que dupliqui la despesa social i reverteixi “les retallades”. En paral·lel, ha demanat la “màxima celeritat” per millorar la situació de les residències de gent gran. “És un dels forats negres d’aquesta crisi”, ha dit. Pel que fa al primer tinent d’alcalde d’Economia, el socialista Jaume Collboni ha alertat que l’impacte econòmic causat per la pandèmia serà “brutal, sense precedents”.

WhatsAppTwitterEmailFacebookTelegram