Imatge virtual del futur Camp Nou i el seu entorn. Foto: Ajuntament

L’Ajuntament va aprovar la setmana passada de forma inicial el projecte d’urbanització dels terrenys inclosos en el projecte de l’Espai Barça durant la Comissió de Govern.

El projecte de transformació del Camp Nou i el seu entorn afecta una sèrie de carrers, que són els següents: Arístides Maillol, Joan XXIII, Gregorio Marañón, Menéndez Pelayo, Cardenal Reig, Elisabeth Eldenbenz i Travessera de les Corts. Segons el consistori, les obres han de permetre que les futures instal·lacions “deixin de ser una barrera urbana i es generi un nou espai ciutadà de qualitat”.

Tal com va explicar l’Ajuntament en un comunicat, la transformació urbanística d’aquesta zona anirà a càrrec del Futbol Club Barcelona, que hi destinarà un total de 28 milions d’euros. Des del govern municipal expliquen que el nou recinte esportiu “s’integrarà en el barri de la Maternitat i de Sant Ramon” i tindrà nous espais privats “oberts al públic” que no estaran separats de la resta d’espais públics (vials i zones verdes). És a dir, s’eliminarà l’efecte de barrera urbana.

D’altra banda, les obres també han de servir per millorar la mobilitat de la zona, tant del trànsit rodat, com dels vianants i també dels ciclistes. En aquesta línia, s’aprofitarà per implementar la xarxa de carrils bici.

OBRES A LA TARDOR
Ara el projecte ha entrat en el període d’exposició pública d’un mes, que permet presentar al·legacions. El següent pas de la tramitació del projecte ja serà l’aprovació definitiva en una altra Comissió de Govern.

Els càlculs de l’Ajuntament són que les primeres obres, que es faran al tram del carrer de Menéndez Pelayo que va de Martí Franquès a Joan XXIII, comencin la pròxima tardor.

OPOSICIÓ VEÏNAL
Tot i que el projecte va fent passos endavant, cal recordar el rebuig veïnal que ha provocat. De fet, la FAVB va presentar a finals del 2018 una demanda contra el projecte. L’entitat veïnal consideren que el projecte no compleix l’article 98.1 de la llei d’Urbanisme, ja que considera que l’acord signat entre el club i l’Ajuntament no contempla l’obligació de compensar amb espais verds la transformació de sòls qualificats d’equipaments esportius.