Des de fa cinc anys Montserrat Sànchez (PSC) és la màxima representant política del Districte de les Corts, malgrat que porta ja deu anys treballant a la seu de la plaça Comas. En aquest temps ha desenvolupat diferents tasques, com a consellera tècnica, quan l’actual alcalde Jordi Hereu era regidor del Districte, i com a gerent.

Montserrat Sànchez, a la seu del Districte de les Corts. J. S.

Quin balanç fa de les actuacions fetes durant el mandat?

És molt positiu ja que hem assolit totes les fites que ens havíem plantejat. Per exemple, aquest any hem començat l’obertura del solar Europa-Anglesola amb la millora dels carrers del voltant, s’ha inaugurat l’ambulatori del carrer Montnegre, hem millorat Travessera de les Corts i la plaça Ignasi Barraquer, etcètera. Particularment, estic molt contenta del Portal del Coneixement, que ha estat una peça clau. Per primera vegada, les dues universitats (UB i UPC) han treballat conjuntament amb l’Ajuntament pel bé comú, que és la cohesió social de la ciutat i l’obertura de les universitats, que fins ara estaven d’esquenes a la ciutadania.

Així, les universitats s’acostaran al barri?

Sí, s’ha signat un conveni perquè els veïns puguin utilitzar les seves instal·lacions esportives. Durant molts anys ha interessat que estiguessin tancades en sí mateixes, però ara tot ha canviat. Les facultats han cedit els carrers al consistori i han permés la seva reforma. En definitiva, l’assignació com a campus d’excel·lència no és fruït de la casualitat, sinó d’un treball constant i ben fet. Ens podem felicitar tots plegats.

Les entitats sovint es queixen d’una manca d’equipaments.

És veritat que hi ha una falta d’equipaments, però qui coneix el Districte sap també que hi ha una manca de sòl públic. És complicat trobar solars municipals i sovint necessitem la col·laboració d’operadors privats que signin convenis amb nosaltres, com és el cas anterior de les universitats.

Un d’aquests acords preveia la transformació del Miniestadi, que finalment s’ha aturat. En quin estat es troba el tema?

Pel que jo sé la junta directiva del FC Barcelona vol dos o tres mesos per decidir quin projecte volen dur a terme. La nova directiva té clar que tant el Miniestadi com el Palau necessiten millores, sobretot en temes de seguretat i d’accessibilitat. Però tant el que jo com l’alcalde Jordi Hereu tenim molt clar és que no volem renunciar als més d’11.000 metres quadrats d’equipaments que s’hi havien de construir. Lluitarem perquè el nou projecte que aporti la directiva del Barça contempli tots aquests equipaments.

Creu que depenent del plantejament del Barça, el projecte final pot afectar al PSC de cara a les eleccions?

No crec que ens afecti molt, ja que no serà un tema d’avui per demà. Després que el FC Barcelona presenti la seva proposta, Urbanisme l’ha d’estudiar, pel que la resolució no arribarà fins molt després dels comicis.

Ja avançava abans que han començat les obres al Pla Europa-Anglesola.

Sí, hem començat la urbanització dels carrers a l’entorn del solar i durant el primer trimestre d’aquest 2011 s’iniciaran les tasques de la futura escola bressol, que obrirà les portes al setembre. Per tant, la transformació de l’espai comença a ser una realitat.

Una altra gran transformació que viurà el Districte serà la reforma de Can Rigal?

Doncs, el tema de la remodelació del parc està francament bé. Aviat començaran les obres [aquesta entrevista a la regidora Sànchez es va realitzar dies abans que s’iniciessin les tasques]. La bona notícia respecte a Can Rigal és que hem anat donant els passos que prevèiem sense gaires complicacions. És un projecte que hem consensuat amb veïns i amb l’Ajuntament de l’Hospitalet. Per tant els 18.000 m2 de parc urbà de Can Rigal ja són una realitat. Ara només queda saber quan començaran els treballs a la banda de l’Hospitalet.

Una mancança a les Corts és l’aparcament. Se’n faran més?

De moment, els tècnics han conclós que no es necessiten més aparcaments públics. El que fem és, quan els veïns ens demanen un pàrquing en una zona concreta, aprofitar un solar on encara no han començat les obres per fer-hi un aparcament provisional. És el cas del pàrquing situat al carrer Benavent. Ara són els veïns de la Zona Universitària qui reclama un pàrquing.

No li preguntaré per la seva opció de cara a les eleccions municipals del maig. Però es veu quatre anys més com a regidora de les Corts?

Nosaltres sempre ens posem a disposició del partit, però jo estaria encantada de continuar la meva tasca a davant de la regidoria de les Corts. Per vàries raons: perquè soc cortsenca, perquè m’estimo els barri i als seus veïns i veïnes. De fet, porto deu anys treballant a les Corts, cinc d’aquests com a regidora… Com no m’he de sentir a gust treballant a les Corts?

WhatsAppTwitterEmailFacebookTelegram