L’última data que va dir el club per acabar el projecte va ser el 2024. Foto: Arxiu

Els retards que acumula l’Espai Barça són difícils de posar sobre paper però la pandèmia, primer, i la convocatòria d’eleccions al club, després, provocaran que el projecte s’endarrereixi novament. De fet, la incertesa sobre la seva viabilitat és gran, ja que el club es troba en una situació econòmica delicada i caldrà veure quines són les intencions de la nova junta. Les eleccions seran al voltant de Nadal.

La situació es va tractar l’1 de novembre en una reunió virtual on els veïns van poder escoltar un representant del club en una trobada on també hi havia representants del Districte. “Des del club ens van explicar que ara mateix tot depèn del canvi de junta i que actualment el marge d’actuació de la junta gestora és molt limitat”, explica Adela Agelet, de l’Associació de Veïns de les Corts.

Els veïns són molts escèptics amb què pot acabar passant amb el projecte, més enllà dels compromisos que el Barça va firmar amb l’Ajuntament mesos abans de l’esclat de la pandèmia. “Si el projecte acaba quedant congelat, tampoc és una bona notícia”, afirma Agelet. En aquesta línia, aquesta representant veïnal recorda que en un tram de l’avinguda Joan XXIII, que va entre Menéndez Pelayo i Martí i Franquès, estan en marxa unes obres que s’han d’acabar i que no convencen gens als veïns, ja que preveuen un nou disseny d’aquesta zona que pot ser massa estret per absorbir el volum de trànsit dels dies de partit. “Ha de ser una via àmplia i segura”, diu Agelet.