Les xarxes de suport mutu reparteixen menjar entre els més necessitats. Foto: Grup Habitatge Sants

Les xarxes veïnals de suport mutu de Barcelona i l’àrea metropolitana, que reparteixen aliments a unes 5.500 persones, han llançat avui un crit d’alerta per avisar que estan “desbordades”. En un comunicat fet públic per una vintena d’entitats, denuncien que els polítics no estan assumint les seves responsabilitats i expliquen que els serveis socials estan desbordats i deriven les famílies cap a les xarxes.

En aquesta línia, les entitats lamenten que les administracions públiques “no han pres mesures efectives per pal·liar l’impacte psicosocial i econòmic d’aquesta crisi, que s’acarnissa amb les persones més vulnerables”. Creuen que els punts que s’han habilitat per repartir àpats són “insuficients i gairebé ridículs”.

ASSETJAMENT POLICIAL
D’altra banda, en el mateix comunicat denuncien que mentre fan la seva tasca les xarxes de suport estan patint “assetjament policial”. Asseguren que a vegades la Guàrdia Urbana els posa multes i denuncien les accions de la policia contra els migrants. D’aquesta situació, en culpen de forma directa a l’Ajuntament.

Per tot plegat, des de les xarxes de suport mutu demanen que es tirin endavant diverses mesures, entre les quals hi ha l’obertura de bancs d’aliments, ajudes de tot tipus a les persones sense recursos, la suspensió dels pagaments del lloguer i de les factures dels serveis bàsics i la regularització dels migrants.

WhatsAppTwitterEmailFacebookTelegram