El regidor Eloi Badia és el responsable de Cementiris de Barcelona. Foto: Blanca Blay / ACN

L’Ajuntament ha avisat avui que Cementiris de Barcelona està arribant al límit d’incineracions i que caldrà fer enterraments temporals de dos anys. El regidor d’Emergència Climàtica i responsable de Cementiris de Barcelona, Eloi Badia, ha explicat que la demanda d’incineracions ha passat del 54% al 78%, cosa que ha provocat que augmentin els cadàvers en dipòsit i el temps d’espera per fer la cremació, que és d’entre 7 i 10 dies.

Aquest escenari ha provocat que a partir de dimecres el més probable és que ja no es puguin incinerar tots els morts que arribin als quatre fons crematoris de Montjuïc.  La situació, ha admès Badia, és que demà passat segurament no es pugui “donar resposta a tothom”, al mateix temps que ha dit que no volen arribar a demores “excessives”, que ha situat en un mes.

Actualment l’empresa municipal té el seu límit d’incineracions en 80 al dia, tant de veïns de Barcelona com de l’àrea metropolitana. El consistori preveu que d’aquí a uns 10 dies pugui arribar el cinquè forn que fa uns dies havia demanat. Això permetria fer entre 10 i 12 serveis més cada dia.

WhatsAppTwitterEmailFacebookTelegram