Imatge d’un cartell contrari a la residència de l’Arquebisbat. Foto: Línia

L’oposició al projecte d’ampliació de la residència sacerdotal de l’Arquebisbat creix. Recentment, els veïns contraris a aquest pla, que denuncien el seu impacte urbanístic i consideren que es tracta d’un “hotel camuflat”, han aconseguit el suport de les cinc associacions de veïns de la zona: Les Corts, Camp Nou, Racó de les Corts, Sant Ramon Nonat i Avinguda Xile.

Adela Agelet, presidenta de l’Associació de Veïns de Les Corts, explica a aquesta publicació que el suport de les entitats veïnals arriba perquè “tot aquest projecte s’ha dissenyat sense cap participació del veïnat”. Agelet afegeix que a la zona on l’arquebisbat vol fer el projecte –abraça la parcel·la del carrer Remei 18-31, Joan Güell 198-210 i Galileu 325-329– “és una zona d’equipaments i no pot acollir un hotel”.

En paral·lel, la recollida de firmes contra el projecte continua creixent i els veïns ja n’han aconseguit 900. De fet, aquestes firmes, juntament amb un document on s’exposen els motius de l’oposició al projecte, van ser entregades ahir al vespre per part dels veïns en la tercera reunió del procés de mediació obert amb l’arquebisbat (a l’hora del tancament d’aquesta edició la reunió encara no havia acabat). Per la seva banda, un portaveu de l’arquebisbat va assegurar a Línia Les Corts, abans de la reunió, que no hi havia “novetats en les converses amb els veïns”.

Tot i això, un dels veïns que s’oposen al projecte explica que l’arquebisbat hauria plantejat la possibilitat de reduir el nou edifici en una planta. Ara bé, es tracta d’una proposta que els veïns també rebutgen perquè “el recinte ha d’estar integrat al barri i s’ha de poder accedir al jardí”.