La UPC i la UB reben aquesta acreditació per segon any seguit. Arxiu

Ja fa temps que els campus universitaris que la Universitat de Barcelona (UB) i la Politècnica de Catalunya (UPC) tenen als entorns de la Diagonal gaudeixen d’una reputació constrastada. El reconeixement a aquesta tasca diària ha arribat amb la distinció per part del Ministeri d’Educació a totes dues universitats amb el títol de Campus d’Excel·lència Internacional 2010. És el segon any consecutiu que ambdues institucions reben aquest guardó.

En aquesta edició, s’ha reconegut la innovació i la feina feta als campus Health Universitat de Barcelona Campus, de la UB i dedicat a la salut, i al Campus Energia, de la UPC i dedicat a les energies. El Campus UPF-Icària Internacional, de la Pompeu Fabra ha estat el tercer campus universitari de Barcelona reconegut amb aquest premi.

La regidora del Districte de les Corts, Montserrat Sànchez, ha manifestat: “Aquests guardons són la constatació que tenim els millors centres de coneixement de tot l’Estat al nostre territori”. Segons la regidora, el premi ha d’estimular tothom per a que “les universitats tinguin les millores instal·lacions”.

El Ministeri també ha reconegut la tasca del Barcelona Knowledge Campus, també a les Corts, i que uneix a la UB i a la UPC. Aquest campus rebrà un finançament complementari de 2,2 milions d’euros que permetrà consolidar els seus objectius.