Pares i mares esperen la sortida dels seus fills a l’exterior de l’escola Barcelona. Foto: Línia Les Corts

El curs escolar es va posar en marxa ahir en un context molt delicat a causa de la pandèmia del coronavirus. Tot i això, l’arrencada s’ha fet de forma calmada i amb els docents i les famílies conscients que el repte és majúscul.

Un exemple és el de l’Escola Barcelona, situada al carrer Joan Güell. Avui al migdia, mentre els alumnes sortien de l’escola, alguns pares i mares valoraven com havia anat l’arrencada. “Dilluns va ser una mica caòtic però avui tots hem estat més pacients. Crec que tots junts ens en sortirem”, explica en Lluís, pare de dos nens. Afegeix que els nens “estan donant una lliçó, tal com ja van fer durant el confinament”.

Una altra opinió és la de la Laura, que porta les seves dues filles a l’escola. “La gestió de les entrades i les sortides s’hauria de millorar”, afirma fent referència a la quantitat de pares i mares que s’acumulen a fora esperant els fills. Sobre les classes, creu que “no s’hauria d’haver separat els grups perquè l’estat emocional dels nens hauria de ser prioritari i que no es puguin relacionar amb els companys els comporta dificultats”.

Per últim, la Raquel, una altra mare, diu que la culpa de les aglomeracions durant les entrades i les sortides “la tenim els pares”. A banda d’això, remarca l’esforç dels docents perquè tot vagi el millor possible.