L’augment de positius ha estat menor que en altres districtes. Foto: Arxiu

L’augment de casos positius de coronavirus que hi està havent a la ciutat durant les últimes setmanes està afectant poc el districte de les Corts. De fet, segons les xifres publicades pel Departament de Salut, les Corts és el segon districte de la ciutat on la setmana passada es van registrar menys casos, només per sobre de Gràcia.

Concretament, durant la setmana del 13 al 19 de juliol a les Corts es van detectar un total de 46 casos, 20 més dels que s’havien detectat la setmana anterior, la del 6 al 12 de juliol. Tot i la proximitat amb l’Hospitalet, on hi ha hagut un brot molt important, les xifres de les Corts són molt més baixes que a Sants-Montjuïc o a l’Eixample. Lògicament, aquí cal tenir en compte que les Corts és un districte amb molta menys gent que Sants-Montjuïc o l’Eixample i amb una densitat de població menor.

Tot i això, cal tenir present que la tendència de casos ha anat a l’alça –la setmana del 29 de juny al 5 de juliol només es van detectar quatre casos– i per aquest motiu cal extremar les mesures de precaució. En aquest sentit, la Generalitat ha prohibit les trobades de més de 10 persones i ha recomanat a la gent que només surti de casa si és estrictament necessari i es mantinguin totes les mesures higièniques.