Les Corts és el districte amb l’habitatge més car. Foto: Ajuntament

Les Corts va tancar el 2020 com el districte més car de Barcelona en matèria d’habitatge, segons l’Informe de mercat de Catalunya 2020-2021 elaborat pel grup immobiliari Engel&Völkers. En segon lloc hi ha Sarrià-Sant Gervasi i l’Eixample ocupa la tercera posició.

Així doncs, segons l’informe, les Corts va liderar el rànquing de preus de la ciutat el 2020, no només pel manteniment de l’interès al barri de Pedralbes, sinó per la rapidesa de les vendes a les zones de Diagonal pròximes a L’Illa i El Corte Inglés. El districte va tancar l’any amb un preu de compravenda de 5.381 euros per metre quadrat i 19 euros per metre quadrat en els habitatges de lloguer. Pel que fa al carrer més car del districte, i també del conjunt de la ciutat, torna a ser l’avinguda Pearson, on el metre quadrat està per sobre dels 10.000 euros.

COMPRADORS LOCALS
L’informe també mostra com la caiguda del comprador o inversor estranger ha estat parcialment substituïda pel comprador local. “Davant la impossibilitat de viatjar, els clients estatals han pres el relleu de moltes de les transaccions fetes a la ciutat. Tot i que la demanda d’alt standing s’ha ressentit per la disminució d’inversors, el producte ben ubicat i amb un descompte d’entre el 5% i el 10% s’ha venut a inversors catalans i famílies que han aprofitat la baixada de preus per comprar en la seva localització preferida”, afirma el director d’Engel&Völkers Barcelona, Oriol Canal.