Ja fa uns quants dies que hem deixat enrere l’estiu i hem entrat a la tardor, però el caliu i l’alegria continuen instal·lats a les Corts i aquest esperit s’accentuarà encara més ben aviat. Divendres comencen els onze dies més especials de l’any per al districte: la Festa Major, que enguany celebra la seva 209a edició.

Els cortsencs passegen amb un somriure als llavis perquè saben que estan a punt de tornar a gaudir de les activitats que les diferents associacions, entitats i la Federació d’Associacions i Comissions de Festes (que enguany s’estrena organitzant un acte a la Gran Via de Carles III) han preparat per a petits i grans. Per això es pot assegurar sense por i sens dubte que les Corts té ganes de festa.

Els cortsencs desitgen gaudir i xalar durant els onze dies als carrers i les places del districte, on els esperen gairebé 230 activitats, entre les quals destaquen actuacions musicals, tradició i cultura popular. Però com que la festa ha de ser un espai de trobada on tothom és benvingut, la inclusió també tindrà un enorme protagonisme.

Per altra banda, les Corts també té ganes de donar la benvinguda a tots els barcelonins i a les persones que passaran pel districte i que també seran partícips de l’alegria cortsenca.

ONZE DIES INTENSOS
La plaça de la Concòrdia, el nucli de l’antic poble de les Corts i un dels òrgans vitals del barri tal com el coneixem avui, serà l’escenari del primer acte festiu. El dia 2 a les 6 de la tarda, el grup de música La Tresca i la Verdesca farà la presentació de la 16a edició del CirCorts. A més, els alumnes de l’escola Lavínia interpretaran l’himne d’aquest festival de circ urbà tan arrelat al districte.

Seguidament arribaran els actes tradicionals de la festa, com el pregó, que enguany anirà a càrrec de Joan Hugué, una figura històrica de la Societat Coral l’Espiga de les Corts; el correfoc (aquest any n’hi haurà dos, per inaugurar i per cloure la festa); el matí casteller, que enguany reunirà per primer cop quatre colles a la plaça Comas; i diferents homenatges a la memòria i a la història cortsenca. La festa també servirà per evidenciar el potencial del teixit associatiu cortsenc.

Les Corts té ganes de festa i vol aprofitar aquesta nova oportunitat per arrencar un somriure a tothom durant aquests onze dies d’alegria. I celebrar, en comunitat i germanor, que el districte torna a viure els dies més especials de l’any.

WhatsAppTwitterEmailFacebookTelegram