La cultura popular, un dels pilars de la festa. Foto: Twitter (@pplescortsbcn)

Les Corts va tancar diumenge passat una nova edició de la seva Festa Major, que un any més ha omplert d’emocions fortes i activitats els carrers i les places d’un barri que va tornar a sortir el carrer per celebrar aquesta festivitat tan especial.

Així doncs, al llarg dels 10 dies de Festa Major els cortsencs van poder gaudir de concerts, espectacles, balls, concursos, jocs, esport, cultura, actes tradicionals, circ… Un dels moments més especials d’aquests dies de celebració va ser el pregó de Festa Major, que es va celebrar el passat 2 d’octubre i va anar a càrrec de l’Orfeó de les Corts, una de les entitats més antigues del moviment associatiu cortsenc. El pregó coral de l’entitat va servir per demostrar com el cant pot ser una gran eina per crear xarxa social i cultural.

La presència de la cultura popular, un any més, va ser un dels pilars de la Festa Major. Els dos correfocs i la tabalada van ser enguany especials a causa de la celebració del 20è aniversari dels Bocs de Can Rosés. Les colles de diables no van decebre ningú i van tornar a il·luminar amb el seu foc el barri.

Alguns dels altres actes més destacats van ser el festival de circ Circorts i el festival d’homenatge a Oriol Canals. El Circorts es va ubicar per primera vegada en un únic espai, al carrer Benavent, per celebrar la dissetena edició. Els artistes locals i internacionals de primer nivell van aconseguir que al llarg dels tres dies del festival la presència de públic -petits i grans- fos nombrosa. D’altra banda, l’homenatge que l’any passat ja se li va fer a l’animador infantil Oriol Canals, es va ampliar aquest any amb un cartell més ampli que va permetre recordar el llegat de Canals.

DIADA CASTELLERA
La diada castellera, tot i que arribava després de dues cites exigents com la Mercè i el Concurs de Tarragona, va ser de primer nivell. Els Castellers de Barcelona van descarregar el 3 de 9 amb folre, els Minyons de Terrassa van firmar la tripleta màgica i els Castellers de la Vila de Gràcia també van fer un bon paper amb el 7 de 8 i el 2 folrat. Per últim els Panarres de les Corts, la colla que només actua un cop a l’any, van aconseguir exhibir construccions de sis pisos.

WhatsAppTwitterEmailFacebookTelegram