Una imatge del mural pintat recentment. Foto: Districte

El Dia del Refugiat, que es commemora el pròxim 20 de juny, se celebrarà a les Corts amb un clar missatge de solidaritat gràcies a un mural que des de fa uns dies ret homenatge a la infància, la solidaritat i la cooperació.

L’obra artística, de 15 metres de llarg i quatre d’alt està situada al davant de l’escola Pau Romeva i ha estat pintada per l’artista Miguel Villalba, àlies El chico triste. El pròxim 12 de juny, a partir de les 10 del matí, es farà un acte d’inauguració del mural amb els alumnes i professors de l’escola i el regidor del Districte, Agustí Colom. A l’acte també hi seran els alumnes de Santa Teresa de Lisieux i de Sant Ramon Nonat Sagrat Cor. Tots ells van participar en l’Audiència Pública especial dedicada als nois i noies del districte, per la qual van elaborar un manifest conjunt que llegiran el dia 12.

CIUTAT REFUGI
La iniciativa ha estat impulsada pel pla’ Barcelona, ciutat refugi’, l’aposta de l’Ajuntament per dotar la ciutat d’un model integral d’acollida. La realitat, però, és que, tot i les crides de les ONG i de la societat civil, els governs europeus no estan complint amb el pla d’acollida de refugiats. De fet, de les 160.000 demandes d’asil procedents d’Itàlia i Grècia que han d’acollir els estats membres abans de setembre, només se n’han reubicat un 11%. En el cas d’Espanya, només ha acollit el 8% dels refugiats que es va comprometre a acollir.

WhatsAppTwitterEmailFacebookTelegram