Les esglésies, places i carrers cortsencs ja estan a punt per rebre el Nadal. Foto: Robert Ramos

El fred ja ha fet acte de presència i ja queden molt pocs dies perquè els carrers i les places del districte s’il·luminin. El mes de desembre és a tocar i això significa que s’acosten dies d’estar amb els nostres éssers estimats i de gaudir amb tots ells dels darrers dies de l’any. Per això, durant tot el mes, des del Districte s’han preparat actes i propostes culturals i d‘oci per a petits i grans.

El tret de sortida a tots els actes, però, es donarà aquesta mateixa setmana, divendres a les 7 de la tarda, quan es farà la tradicional encesa dels llums de Nadal als jardins de Can Bruixa. Serà un acte festiu pensat per als més menuts que començarà a les 5 de la tarda amb una xocolatada i l’actuació d’un grup d’animació infantil. Els llums estaran encesos fins al dia 6 de gener.

MÚSICA, TRADICIÓ I OCI
Ja en ple desembre, un dels dies que cal marcar en vermell al calendari és el diumenge 13. El concert Veus de Nadal, a càrrec del tenor Carlos Cosías i de la soprano Rocío Martínez, servirà per cloure la part lírica del cicle LCéM, que va començar el passat mes de febrer. El concert es farà a l’Auditori AXA a les 7 de la tarda.

El mateix dia, però, els melòmans tindran una alternativa. El Centre Cívic Josep Maria Trias i Peitx serà l’escenari de la darrera cita del 16è Cicle de Clàssica a Les Corts. El Recital de Romanzas y Canciones Flores Argentinas, a càrrec del baríton Manuel Mas, guanyador del CIM 2014 i del pianista Juan Pablo Valero.

Després del concert, el músic i locutor Joan Vives oferirà un discurs de cloenda. Aquesta jornada tindrà un marcat caràcter solidari, ja que tota la recaptació d’aquest concert es destinarà a la Marató de TV3. Precisament el darrer gran acte del dia serà la jornada de col·laboració en aquest programa solidari, que enguany lluita contra la diabetis, l’obesitat les malalties metabòliques. Per últim, el dia 16 es farà l’últim concert de l’any del cicle Les veus del Monestir, que continuarà el 2016.

Els Pastorets (en la versió de Folch i Torres que ofereix el Col·legi Pare Manyanet), l’exposició de pessebres i diorames del Monestir de Pedralbes o el pessebre panoràmic de la parròquia de Sant Ramon seran algunes de les propostes típicament nadalenques que es podran visitar al districte.

Una altra de les cites imprescindibles és el Concert de Nadal que se celebrarà a l’església del Monestir de Pedralbes dimarts 22 de desembre a partir de dos quarts de nou del vespre. L’actuació, ‘Vox cosmica, cants espirituals en temps de Nadal’, farà un viatge sonor a l’època medieval a través d’instruments històrics.

D’altra banda, l’AVV de Pedralbes farà l’encesa dels llums de l’arbre de Nadal en un acte que tindrà lloc aquest divendres, a les 18 h, al xamfrà dels carrers Cavallers i Bosch i Gimpera. Hi haurà una cantada de cançons populars i nadales a càrrec dels Amics de l’Òpera de Sarrià i s’hi repartirà cava i bombons.

Es busquen patges

Queda més d’un mes perquè Ses Majestats els Reis d’Orient visitin les cases dels nens i nenes d’arreu del món, però Melcior, Gaspar i Baltasar necessiten ajuda.

Per això, l’Associació Cultural Vallespir s’ha posat en marxa i ha engegat una campanya per buscar patges, voluntaris i figurants per a la Cavalcada de Reis. Els patges han de ser nens d’entre 5 i 17 anys, els voluntaris han de ser majors d’edat, mentre que tots aquells que vulguin ser figurants hauran de tenir entre 18 i 25 anys.

INSCRIPCIÓ GRATUÏTA
Per participar-hi cal presentar, de forma gratuïta, la butlleta d’inscripció (es pot trobar al web del Districte) abans del 14 de desembre. Les butlletes es poden portar a les OAC de Sants i les Corts i a diversos comerços. En el cas que hi hagués més sol·licituds d’inscripció que places disponibles, es faria un sorteig públic el dia 19 a la seu de l’Espiga.

WhatsAppTwitterEmailFacebookTelegram