metro

Les Corts vol allargar l’L3 més enllà de Zona Universitària. Foto: Ajuntament

El Districte ha reclamat allargar la Línia 3 del metro més enllà de Zona Universitària de cara a la futura arribada de l’Hospital Clínic als terrenys on ara hi ha el Servei d’Esports de la UB. En concret, demana que l’ampliació arribi fins a Esplugues i el Baix Llobregat.

El regidor del Districte, Joan Ramon Riera, va explicar fa uns dies a betevé que “cal posar-ho sobre la taula, si no hi és ja”, i planteja la petició a la Generalitat. Riera també va assegurar que el consistori estudia totes les afectacions, especialment de mobilitat, que hi haurà un cop l’hospital s’hagi instal·lat en aquesta zona.

La mobilitat és el factor més important, segons el regidor, perquè actualment arribar al Servei d’Esports de la UB amb transport públic és complicat. El fet és que des de la parada de Zona Universitària hi ha un trajecte d’uns 15 minuts a peu fins a l’equipament. L’opció del tramvia és encara més llunyana i els autobusos que hi passen són interurbans.

L’3 estrena tren

D’altra banda, en paral·lel a aquesta petició del Districte, ja circula per l’L3 el primer tren de la nova sèrie 7000. Aquests nous trens són més sostenibles i més accessibles i amb millores en la digitalització. Progressivament, s’hi aniran afegint fins a 26 nous trens que substituiran els de les sèries 3000 i 2000 que actualment circulen per l’L3.