El passat industrial de les Corts s’explica a la mostra. Foto: Ajuntament

L’Espai Expositiu Les Corts acull des del passat dia 10 l’exposició ‘Patrimoni Industrial de les Corts. Ahir i avui’, una mostra en la qual es pot descobrir el patrimoni industrial del districte que ha arribat, reconvertit, fins al dia d’avui.

L’exposició se centra principalment en el patrimoni industrial arquitectònic de les Corts que ha estat rehabilitat i reutilitzat per acollir nous serveis i activitats, de tipus formatiu, social, cultural, esportiu… o fins i tot que ha servit per dotar els barris de més espai urbà. La història que la industrialització del districte té al darrere es pot observar a la mostra gràcies a alguns testimonis aïllats que han subsistit fins a l’actualitat, com ara topònims o xemeneies.

Gràcies a una sèrie de plafons es pot descobrir la història d’antigues fàbriques reconvertides i reutilitzades. Per exemple, la FIAT, la Compañía de Industrias Transformadoras del Azúcar-CITA (La Galetera), Can Batlló, Can Deu, Benet Campabadal o les Cristalleries Planell.

Així doncs, l’espectador pot descobrir més de dos centenars d’indústries que han tingut vinculació amb els dominis geogràfics històrics de les Corts, tant els de l’actual divisió administrativa de la ciutat com els que hi havia en la delimitació històrica de l’antic municipi independent.

També es poden veure imatges d’antigues fàbriques i, en un panell on s’expliquen diferents històries, es pot constatar fins a quin punt els productes i serveis fabricats a les Corts tenien una presència cabdal a les vides dels cortsencs i catalans en general.

INICIATIVA EUROPEA
La mostra forma part del programa d’activitats de l’Any Europeu del Patrimoni Industrial, promogut per la Federació Europea d’Associacions de Patrimoni Industrial i Tecnològic (E-FAITH). Durant el 2015 s’han organitzat tot un seguit d’actes arreu del continent destinats a reivindicar aquest patrimoni històric, fruit de la revolució industrial.

WhatsAppTwitterEmailFacebookTelegram