Més de cent veïns i veïnes del barri de Les Corts van personar-se el passat diumenge dia 13 de novembre davant l’Hotel NH Constanza per fer sentir la seva veu. L’Hotel de cinc estrelles acollia l’acte central de campanya del partit xenòfob i racista, Plataforma per Catalunya, encapçalat per Josep Anglada. En aquest acte hi van assistir grans representants de l’ultradreta a nivell europeu com el flamenc Filip Dewinter, nazi confés que ha fet homenatges a les SS, i l’austríac Johannes Hübner.

Els veïns van voler concentrar-se per mostrar el seu rebuig a la ideologia feixista, nazi i racista que aquests personatges representen així com al descontentament que una cadena hotelera com NH s’ofereixi com a seu d’aquest acte. Amb pancartes on s’hi mostraven lemes com “No volem feixistes ni a Les Corts ni enlloc” o “Les Corts es un barri antifeixista”, els manifestants, malgrat la pluja, van resistir i tirar endavant una protesta pacífica tot i les provocacions dels assistents a l’acte de campanya.

ELS MOSSOS D’ESQUADRA

Ja hores abans de l’inici de l’acte central de campanya, i tenint en compte les poques simpaties que Plataforma per Catalunya aixeca, els Mossos d’Esquadra ja havien preparat un dispositiu policial. Constava de diversos furgons i agents de paisà que van mantenir-se al vestíbul i l’entrada de l’Hotel durant l’arribada dels assistents i participants.

S’ha de tenir en compte que la gran majoria d’ultradreta, se salten totes les normes i regles del joc democràtic del qual en som tots partícips.

ELS VEÏNS

A la protesta contra la presència de personatges d’ultradreta al barri de Les Corts, hi van participar un total de quinze entitats del barri entre les quals hi contaven entitats polítiques, veïnals, culturals i educatives.

Tots ells han mantingut el seu recolzament a la concentració promoguda pels veïns i les veïnes que només van deixar de banda les caçolades i els xiulets per entonar junts i amb força “L’Estaca”. Josep Anglada, el líder de Plataforma per Catalunya, va contestar a càntic titllant als cantants de “rates de cloaca”.

Aquest cop PxC no ha passat impune per Les Corts, un barri que ha contestat amb contundència contra el feixisme, que ha plantat cara als que l’acullen i que aposta per la construcció de barris alliberats de la intolerància i l’odi racista que promouen.