L’homenatge es va fer dissabte al Centre Cívic Joan Oliver-Pere Quart. Foto: Districte

El Districte de les Corts, la Fundació Ernest Lluch i la Fundació Victoria de Los Angeles van organitzar dissabte un homenatge a l’exministre socialista Ernest Lluch amb motiu del 20è aniversari del seu assassinat per part d’ETA.

L’acte va tenir lloc al Centre Cívic Joan Oliver-Pere Quart i va comptar, entre d’altres, amb la presència del regidor Joan Ramon Riera; el president del Districte, Francisco Sierra; el vicepresident de la Fundació Ernest Lluch, Josep Maria Carreras i una de les filles de Lluch, Eulàlia Lluch. Durant la seva intervenció, Eulàlia Lluch va recordar com el seu pare “feia barri” i va destacar que per ell les Corts “no era un lloc on només dormir, aquí va ser feliç, però desafortunadament ens el van arrabassar”. “Estava enamorat de les Corts”, va afegir. El regidor Riera, per la seva banda, va afirmar que no era fàcil recordar “un fet traumàtic i dur per al barri”, al mateix temps que va reivindicar que el seu llegat segueix viu, cosa que també va fer Sierra.

Després dels parlaments, la soprano Miren Urbieta-Vega, el baríton Josep Ramon Olivé i l’Orquestra Simfònica Victoria de Los Angeles van tancar l’acte amb un concert líric, en una part de l’homenatge que va servir per recordar com la música era una de les grans passions de Lluch. El parlament final va anar a càrrec del primer tinent d’alcalde, Jaume Collboni, que va remarcar la importància del llegat de Lluch i d’honorar la seva memòria.