El concert de David Carabén serà un dels plats forts. Foto: Arxiu

Ja està tot a punt. A partir de demà dia 14 i fins diumenge 17 d’abril, el districte s’omplirà de literatura amb la celebració de la segona edició del festival Les Corts, escenari literari. I ho farà amb un programa dissenyat pel periodista i escriptor Albert Lladó i que enguany posa especialment èmfasi en les activitats organitzades a les places com a lloc de trobada entre la paraula i els veïns.

Amb Sant Jordi a l’horitzó, les Corts s’avança a la diada i acull un nodrit programa d’activitats culturals gratuïtes en diversos espais del districte. Entre els plats forts destaquen el concert del cantant de Mishima, David Carabén, la proposta de dansa i mapping de La Caldera i l’homenatge a Margarita Rivière. “El festival vol apropar la literatura a tots els públics sense que això vulgui dir rebaixar la qualitat de les propostes, sinó just el contrari”, diu Lladó, que remarca que totes les activitats són d’accés gratuït i obertes a la participació directa dels veïns. “És un festival pensat perquè tothom se’l faci seu”, afegeix.

Concretament, la programació està dividida en tres cicles. En primer lloc, el centre cívic Can Deu serà l’escenari d’un seguit de tertúlies i conferències que es preguntaran sobre la relació entre ciència i literatura. Entre d’altres convidats, la doctora en física Sonia Fernández-Vidal parlarà dels nous descobriments sobre les teories d’Einstein i com ella conviu amb les dues disciplines, la recerca i l’escriptura, a partir de la seva novel·la Desayuno con partículas.

El segon cicle, que tindrà lloc a les biblioteques públiques Can Rosés i Les Corts-Miquel Llongueras, se centra en la literatura feta des del districte. Així, a Escriure des de Les Corts, entre altres activitats, es recordarà la trajectòria de la periodista i escriptora Margarita Rivière, que va viure durant més de 20 anys al districte, de la mà del seu marit i també escriptor Jorge de Cominges.

El cicle Plaça de lletres acollirà, en la mateixa línia, dues activitats impulsades per entitats de les Corts. Per una banda, l’espectacle que combina llum i dansa desenvolupat pel centre de creació La Caldera, que comptarà amb un mapping projectat sobre la façana del Districte i narrarà l’apassionant viatge pels pensaments i les paraules que un científic utilitza per intentar entendre el món. I per l’altra, un recital obert, organitzat per l’entitat Proartcat, on es convidarà a la participació directa del públic. El concert de dissabte al vespre del cantant de Mishima, David Carabén, completen el programa d’enguany.

Finalment, diumenge, una original cercavila, coordinada per Ester Xargay, posarà fi al festival amb els versos del poeta Carles Hac Mor, mort recentment.

Un districte cultural

El districte de les Corts ofereix moltes possibilitats per desenvolupar qualsevol faceta relacionada amb la cultura. Biblioteques, centres cívics, auditoris, aules d’assaig… fan possible les activitats d’un nombre d’entitats culturals i de lleure que a les Corts tenen una densitat d’activitat cultural força elevada. La música instrumental i el cant, les lletres i la llengua, la pintura i el disseny, la tradició i la festa… Qualsevol format d’expressió, des de la tradició fins a la creació actual, tenen cabuda en un districte de tradició cultural.

És sobre aquests fonaments on es recolza el festival Les Corts, escenari literari i la resta de propostes culturals que durant l’any acull el districte, com el Concurs Internacional de Música (CIM), els Dijous Jazz, Els jardins dels Tarongers en solfa o el primer premi Oriol Canals, recentment lliurat per Òmnium Cultural, entre altres.

I tot plegat sense perdre de vista el compromís social, com demostren iniciatives com la recollida de llibres per eradicar l’analfabetisme, emmarcada en la campanya Recicla Cultura.

WhatsAppTwitterEmailFacebookTelegram