El 217 de Joan Güell és un dels punts negres detectats. Foto: Google Maps

Les Corts és el districte més net de la ciutat. Aquesta és una de les conclusions que es pot extreure del procés de detecció de punts amb problemes de neteja que ha dut a terme el consistori al conjunt de la ciutat. I és que, dels 863 punts negres que s’han detectat, les Corts, amb 48, que representen el 5,5% de total, és el districte que menys en té. A l’altre extrem hi ha Ciutat Vella, amb 107.

La tinent d’alcalde d’Ecologia, Urbanisme i Mobilitat, Janet Sanz, ha explicat que aquestes zones on s’acumula la brutícia “són punts crítics com ara contenidors desbordats, papereres en mal ús, presència de mobles i andròmines fora de l’horari de recollida excrements de gossos”, entre d’altres. En el cas de les Corts, com passa en sis districtes més, el principal causant de la manca d’higiene en els punts detectats són els orins i els excrements de gossos.

Pel que fa als 48 punts negres de les Corts, la seva distribució per barris és la següent: 27 a les Corts, 13 a la Maternitat i Sant Ramon i 8 a Pedrables.

Des del passat mes de febrer un cos d’informadors de l’Ajuntament s’encarrega de sensibilitzar els ciutadans i els comerços per millorar la neteja dels carrers. Des del consistori afirmen que “s’ha percebut una millora durant tots els mesos de la campanya”. La campanya s’allargarà fins al pròxim mes de gener.

WhatsAppTwitterEmailFacebookTelegram