Les Corts aposta clarament per la integració. Foto: Línia Les Corts

Les Corts és un districte integrador i aquests dies està tornant a quedar demostrat. I és que, en motiu de la celebració del Dia Internacional de les persones amb discapacitat, que es commemora aquest dissabte, el Districte ha organitzat un programa d’activitats diverses als diferents centres cívics. L’objectiu és sensibilitzar la ciutadania sobre les qüestions relacionades amb la discapacitat i promoure la presa de consciència pel que fa als beneficis que generaria la integració de les persones amb discapacitat en tots els aspectes de la vida política, social, econòmica i cultural.

El passat 11 de novembre es va posar en marxa l’exposició ‘Dialògiques. Accions i diàlegs d’art’ al Centre Cívic Joan Oliver ‘Pere Quart’. La mostra, que es podrà visitar fins al pròxim 6 de desembre, vol donar visibilitat al procés dut a terme entre Experimentem amb l’Art i l’Escola Moragas de les Corts. El projecte, desenvolupat el 2015, el va dirigir l’artista Berta Sumpsi. A partir de les seves estratègies i mitjans creatius, va acompanyar les vivències i memòries del grup de transició de vida adulta en el seu darrer any d’escolarització.

El mateix centre cívic també va acollir aquest diumenge la lectura per als més petits de la sessió de contes inclusius ‘Contes de gel’, que va servir per transmetre la importància de tenir cura del medi ambient.

Un altre dels centres cívics protagonistes d’aquests dies és el Josep M. Trias i Peitx, que des d’abans-d’ahir i fins divendres acull la primera Setmana dels Tastets Solidaris. Es tracta d’una activitat dissenyada amb la col·laboració de l’Associació Discapacitat Visual Catalunya B1+B2+B3, amb l’objectiu de visualitzar l’entitat i donar a conèixer les noves propostes del centre cívic durant el 2017.

Pel que fa al Centre Cívic Tomasa Cuevas-Les Corts, avui s’hi projectarà, a les cinc de la tarda, la pel·lícula ‘Me llaman radio’ en el marc del Cicle de Cinema per a la Gent Gran, mentre que demà a les sis de la tarda acollirà l’acte d’inauguració de l’exposició i presentació del calendari 2017 del Centre Ocupacional Les Corts. Per últim, el mateix centre cívic programa una sessió de teatre infantil accessible amb la representació de ‘Gong!’. L’obra és la història de la dragona Mina-Li, un conte musical que es basa en les emocions i els sentiments que viu aquesta dragona en ser i sentir-se diferent dels altres dracs.

L’últim centre cívic que programa actes aquests dies és Can Deu. El 16 de desembre, a partir de dos quarts de sis de la tarda, oferirà l’espectacle ‘Treure’s contes del barret’. Es tracta d’una sessió de contes interactiva que permetrà que els infants parlin de les emocions, facin rodolins i s’imaginin com seria una illa on els rius són de xocolata desfeta.

 

El dia dels herois de barri

Ahir al migdia, l’hotel Melià es va convertir en l’epicentre de la inclusió amb la 4a edició de la gala Les Corts barris inclusius. L’actuació d’una superheroïna va donar la benvinguda als assistents i tot seguit es van presentar algunes de les accions que, any rere any, es duen a terme per fomentar la inclusió de les persones amb discapacitat. 

Esportivament es va destacar la Lliga Hoquei Plus (que ja compta amb 22 equips i més de 400 esportistes) i es va presentar el servei d’entrega a domicili de les compres que es fan al Mercat de les Corts.

El regidor, Agustí Colom, va destacar els valors que els impulsen a potenciar aquestes accions, com ara “la cooperació, la proximitat i la participació”, al mateix temps que va refermar la voluntat “d’intentar assegurar la vida independent de les persones amb diversitat funcional”.

La presentació de la campanya de Nadal dels tallers ocupacionals i del curs de monitors adaptats de CET10 van ser dues actuacions més que es van voler reivindicar abans de fer la simbòlica entrega de capes en aquest dia en el qual el protagonisme va ser per als herois de barri.

WhatsAppTwitterEmailFacebookTelegram