Imatge de l’anterior edició de la convenció. Foto: Ajuntament

L’Auditori AXA acollirà el 5 i 6 de març la cinquena edició de la convenció ‘Les veus de les persones grans’, un espai de participació debat i reflexió al voltant de l’envelliment i de les polítiques adreçades a la gent gran.

Sota el lema ‘Barcelona, una ciutat per a tota la vida’, la convenció, organitzada per l’Àrea de Drets Socials de l’Ajuntament i promoguda pel Consell Assessor de la Gent Gran, se celebra cada quatre anys i té com a objectiu donar veu a totes les persones de 60 anys o més de la ciutat.

Enguany la convenció, que està precedida d’un ampli procés participatiu articulat a través de tres fòrums sobre protecció social, cultura de la cura i diversitat i vida quotidiana, se centrarà en la recuperació dels drets socials perduts, l’establiment d’una aliança entre generacions, la lluita contra la solitud no volguda i la difusió dels drets i llibertats de les persones grans. També es parlarà sobre el canvi demogràfic i l’envelliment. Al llarg de dos dies es faran taules rodones i ponències, com per exemple la que oferirà l’experta independent de les Nacions Unides sobre els drets humans de les persones grans, Rosa Kornfeld-Matte.