Una bona alimentació és clau per a la salut de la població. Foto: Arxiu

L’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) s’ha marcat com un dels seus objectius fer una aposta per l’alimentació sostenible. L’estratègia de l’ens supramunicipal passa per tres eixos: reforçar l’economia de proximitat, incentivar el comerç local i reivindicar la importància del menjar saludable.

Enguany Barcelona i els municipis metropolitans han estat escollits com la Capital Mundial de l’Alimentació Sostenible. En aquesta línia, l’AMB considera que ara és el moment de reforçar les polítiques alimentàries que permetin que tota la ciutadania tingui accés a una alimentació saludable. És per això que l’any passat ja va elaborar el Pla d’acció per a l’alimentació sostenible 2020-2023, que es va presentar dimarts al Consell Metropolità. Algunes de les mesures més destacades que impulsa són el reforç de les polítiques públiques alimentàries, una ordenació territorial i uns planejaments urbanístics alineats amb el sistema alimentari, incentivar la producció alimentària sostenible, facilitar la distribució i comercialització dels aliments de proximitat, promoure dietes saludables o crear un programa d’activitats relacionat amb la capitalitat mundial de l’alimentació sostenible.

INSTITUT DELS ALIMENTS
D’altra banda, Barcelona ja té un nou Institut dels Aliments, que començarà a funcionar al recinte de Mercabarna a partir del curs que ve. Tindrà 27 professors i 375 alumnes de formació professional i concentrarà tres cicles formatius de grau mitjà i un de grau superior que actualment s’imparteixen en altres centres. El nou centre, gràcies a la seva ubicació, tindrà l’oportunitat de crear relacions amb les 600 empreses que formen part del polígon alimentari.

WhatsAppTwitterEmailFacebookTelegram