Jaume Collboni, en una imatge d’arxiu: Aina Martí / ACN

Fons extraordinari de 25 milions per a la petita economia. Aquest és l’anunci que ha fet avui el primer tinent d’alcalde i d’economia de l’Ajuntament, Jaume Collboni. Collboni ha explicat que el consistori ha habilitat aquesta partida econòmica amb l’objectiu de “reactivar” i donar suport a les pimes, els autònoms, els restauradors i el petit comerç perquè puguin sortir de l’actual crisi provocada pel coronavirus “de la forma més ràpida”. Una de les qüestions més importants per la qual servirà aquests diners és per injectar liquiditat perquè es puguin pagar els lloguers comercials –un dels costos estructurals més grans que tenen els comerciants– o mitigar la falta d’activitat.

El tinent d’alcalde ha detallat que el fons és compartit amb els gremis i les entitats i que caldrà consensuar el seu funcionament amb els actors implicats i l’oposició. En paral·lel, Collboni ha dit que el govern municipal vol concretar un “pacte de ciutat” amb tots els grups municipals. “Tothom sap que ens enfrontem a una crisi dura, profunda i esperem que curta en el temps”, ha dit el cap de files del PSC.

CENTRE DE COORDINACIÓ
Per tal que totes les mesures es puguin impulsar amb diligència, Collboni també ha anunciat la creació d’un comitè batejat com a Centre de Coordinació de la Resposta Econòmica (CECORE). L’objectiu d’aquest comitè serà salvar “el màxim nombre d’empreses i llocs de treball”. Aquest centre tindrà competències en els següents sectors: empreses, autònoms i emprenedoria, turisme i indústries creatives, mercats municipals, comerç, restauració, consum, economia social i solidària i promoció de la marca Barcelona a nivell internacional.

Per últim, el primer tinent d’alcalde i d’economia ha explicat que els càlculs de l’Ajuntament són que el 25% dels autònoms, les empreses, els comerços i la restauració estan “en una situació difícil”.

WhatsAppTwitterEmailFacebookTelegram