Una de les zones de l’antiga colònia on hi haurà el parc. Foto: Línia Les Corts

Després que l’Ajuntament rebutgés a finals de setembre les al·legacions de l’Associació de Veïns de les Corts sobre el disseny del futur parc de la Colònia Castells –que estarà situat a la zona delimitada pels carrers d’Entença, Taquígraf Serra, Equador i Montnegre–, el passat 9 de novembre es va celebrar una reunió, convocada pel Departament d’Urbanisme, entre l’entitat veïnal, la comissió d’afectats de la Colònia Castells, veïns de la zona on es farà el parc i l’Ajuntament. “Els hi vam demanar que es reduís la quantitat de formigó i que es plantin molts més arbres”, explica l’activista veïnal i presidenta de l’Associació de Veïns de les Corts, Adela Agelet, fent referència a unes peticions que busquen que el futur recinte tinguin més àrees verdes.

Paral·lelament, Agelet assegura que quasi cap dels assistents de la reunió recolzava la decisió que l’Ajuntament hagués rebutjat les al·legacions del veïnat, la qual cosa va fer que el consistori respongués que recollia totes les seves propostes i que convocava una altra trobada abans de finals de més per seguir abordant el tema. “Esperem que hi hagi rectificacions importants”, indica la presidenta de l’entitat veïnal. “Tot i que ens van dir que estan obligats a complir el projecte aprovat, nosaltres els hi vam contestar que miressin d’incloure les nostres peticions”, subratlla.

Davant la incertesa a la qual ara s’enfronta el futur parc de la Colònia Castells, Agelet sosté que els veïns hauran de començar a fer “campanya” i “pressió” al carrer perquè el futur recinte sigui o, almenys s’assembli, a allò que va dir l’Ajuntament que seria el passat maig: una gran àrea verda. “També ens van dir que seria com el Turó Parc”, recorda Agelet.