La protesta del passat 9 d’abril. Foto: Twitter (@AFAanglesola)

Les famílies de l’escola Anglesola es van tornar a manifestar el passat 9 d’abril, en el marc de la reivindicació conjunta d’escoles d’arreu de la ciutat, Catalunya i l’Estat contra la contaminació en els entorns escolars, per reclamar una escola on els alumnes no hagin de patir la contaminació.

En el cas de l’escola Anglesola, que des del passat mes de gener està situada al carrer Numància, l’AFA (Associació de Famílies d’Alumnes) reclama mesures ambicioses per tal que es redueixi el trànsit a l’exterior de l’escola que dona al carrer Numància, on hi ha quatre carrils de circulació.

Una de les problemàtiques que les famílies consideren que s’ha de resoldre és el cas de la parada de busos interurbans que hi ha al costat de la sortida del centre. “La convivència entre una parada de busos interurbans i la sortida d’una escola no és possible. Hi ha manca d’espai, fums, soroll i passatgers”, denuncien des de l’AFA. A banda d’aquesta petició, l’associació demana que es posin aparcaments de bicicletes al voltant de l’escola per tal de “garantir una mobilitat saludable”. De moment ja han aconseguit la col·locació d’una tanca de protecció davants dels accessos de Numància i Anglesola.

Cal recordar que l’escola Anglesola ja forma part del programa ‘Protegim les escoles’ de l’Ajuntament, que té per objectiu pacificar els entorns de diferents escoles de la ciutat. En el seu cas, està previst que el carrer Anglesola sigui per a vianants, que els passos de zebra de Numància s’ampliïn i que les voreres es marquin com a entorn escolar. Les famílies, però, volen mesures més ambicioses, com ara que Numància tingui un carril menys de circulació.