Ahir el dispositiu de seguretat va ser molt elevat. Foto: Línia Les Corts

Contenidors retirats, aparcament prohibit i carrers tallats. Així era l’escenari que des d’ahir a les vuit del matí es va poder veure a tota la zona del barri de la Maternitat i Sant Ramon més propera al Camp Nou. El motiu, la disputa del partit Barça-Roma de la Champions League i les extraordinàries mesures de seguretat desplegades pels Mossos d’Esquadra i el club després dels atemptats jihadistes de París.

Tot i que el conseller d’Interior, Jordi Jané, va negar abans-d’ahir que existís una amenaça “concreta i imminent” d’atemptat terrorista a Catalunya, les mesures de seguretat van ser extraordinàries i ahir l’aspecte de les rodalies del Camp Nou va ser diferent del d’altres partits. També hi va tenir a veure el fet que el Museu i la FC Botiga Megastore, que sempre reben la visita de molts turistes, van tancar a les dues del migdia.

A mesura que es va acostar l’hora del partit es va poder veure com la gent va canviar una mica els seus hàbits. Ja s’havia avisat que l’estadi obriria les seves portes tres hores abans i els seguidors del Barça, tot i que entre setmana és complicat, va arribar més d’hora que normalment. Per entrar al camp els controls van ser més exigents que mai i es va prohibir l’entrada amb motxilles o bosses grans. Tot va transcórrer amb normalitat però al llarg del dia la sensació va ser la d’un barri blindat.