El claustre del monestir amb el jardí de plantes medicinals. Foto: Arxiu

El Monestir de Pedralbes viu una situació delicada a causa del descens del nombre de monges que ha patit en els darrers anys.

Si fa unes dècades el nombre de religioses que hi residien, aproximadament mig centenar, garantia completament la seva existència, ara la situació és diferent. “Només en queden deu i les més joves tenen al voltant de 55 anys. La resta en tenen més de 70”, explica en declaracions recollides per diversos mitjans Ana Castellano, la conservadora del museu del Monestir de Pedralbes. Aquesta situació podria provocar que el monestir perdés el seu valuós patrimoni històric i artístic -quadres, escultures, orfebreria i una àmplia biblioteca- si la comunitat de monges clarisses ha de tancar a causa del descens vocacional, ja que “aquest patrimoni és de la seva propietat i se’l podrien endur”, avisa Castellano.

PATRIMONI HISTÒRIC
El Monestir de Pedralbes és una autèntica joia del gòtic català. Es tracta d’un convent de l’ordre de les clarisses, que el van utilitzar exclusivament des de la seva fundació i fins a l’any 1983, quan es va obrir al públic. Construït l’any 1326, conté nombroses obres d’art, objectes litúrgics i mobiliari que la comunitat ha anat aplegant al llarg dels segles, i que permet conèixer la seva vida diària i el paper del monacat femení. Va ser construït en només 13 mesos i ha patit poques modificacions.

WhatsAppTwitterEmailFacebookTelegram