El Centre Cívic Riera Blanca acull fins el proper 31 de març l’exposició Retrat d’un escàndol universal. Violència de gènere, que els ciutadans poden visitar de dilluns a divendres en horari de 10 a 20h.

A través de 22 panells d’un metre per un metre, l’exposició fotogràfica presenta les principals dades de la campanya d’Amnistia Interancional (AI) Prou violència contra les dones. La mostra servirà per explicar els diferents components que conformen i mantenen impunes la violència contra les dones als diversos països del món.

CONÈIXER LA SITUACIÓ

Des del 2004 l’organització denuncia que la violència contra les dones és probablement la violació dels drets humans més habitual i que afecta a més persones. “Milions de dones i nenes d’arreu del món són víctimes de violència per raó del seu sexe. En la família i en la comunitat, en temps de guerra i de pau, la violència contra les dones és, a més de la més estesa, la violació de drets humans més oculta i impune”, expliquen.

Per donar a conèixer aquesta realitat que pateixen moltes dones, l’exposició que ara es pot visitar a Les Corts també ha anat recorrent tot el territori català. 22

CONCLUSIONS

L’exposició de Les Corts, que va ser reeditada i actualitzada el 2008, pretén donar visibilitat i denunciar la violència de gènere al món. Cadascún dels panells està format per una imatge que serveis per il·lustrar una explicació que es troba al costat de la fotografia.

El recorregut per la mostra exposa, entre d’altres, la magnitud del problema, les seves arrels, la tortura de la dona a la llar i a la comunitat, la violència sexual contra les dones privades de llibertat, la discriminació de les dones als sistemes judicials, el paper de les dones als conflictes, les refugiades i les activistes.

Amnistia, present a Barcelona

Aquesta exposició forma part d’una programació extensa que cada any organitza Amnistia Internacional Catalunya (AIC), amb seu a Barcelona al carrer Alfons XII, 19-21. Entre les activitats es troben desenes d’actes públics com xerrades, manifestacions, recollides de signatures i actes al carrer així com l’elaboració d’informes i el seguiment de denúncies sobre violacions dels drets humans.