El projecte de la futura residència d’avis a Can Capellanets s’ha convertit en un serial. Foto: Arxiu

La darrera trobada celebrada aquest dilluns entre els veïns i representants del Districte i l’Ajuntament per parlar sobre el projecte de la futura residència d’avis que l’Arquebisbat promou a la confluència dels carrers Remei i Galileu, on hi ha l’antic convictori (Can Capellanets), va servir per confirmar que la polèmica està lluny de resoldre’s.

I és que la valoració que en fan les parts varia molt en funció de qui parli. En un comunicat posterior a la trobada, des de la Plataforma Salvem el Patrimoni de les Corts expressen el seu “profund desacord amb la manca reiterada de diàleg llarg i continuadament sol·licitat”. L’entitat rebutja la darrera proposta presentada per l’Arquebisbat al districte, tal com ja va avançar Línia Les Corts a finals de setembre, i que consisteix en l’eliminació d’una planta. Les entitats veïnals agrupades al voltant de la plataforma consideren que l’última proposta “no suposa una modificació substancial del projecte anterior i continua constituint una agressió urbanística al barri, tant per alçada com per volums”.

SATISFACCIÓ PER LA REUNIÓ
La valoració de la trobada de dilluns, en canvi, és força diferent segons la versió del Districte. Fonts municipals que van assistir a la trobada afirmen haver sortit “contents” de la reunió. Les mateixes fonts expliquen que es van posar diferents possibilitats al damunt la taula respecte de l’ús que poden tenir en un futur els jardins de la finca. Els veïns sempre han insistit en la seva protecció i durant la trobada es va obrir la possibilitat que, en moments puntuals, puguin tenir usos veïnals.

On sí que es fa evident el desacord és en l’alçada i la volumetria del futur edifici. “Hi ha un gran recorregut per debatre sobre molts temes, però sobre l’alçada i la volumetria no”, afirmen des del Districte. Precisament aquesta és una de les qüestions que els veïns consideren centrals.

JORNADA REIVINDICATIVA
Amb la voluntat de seguir impulsant la seva reivindicació, Salvem el Patrimoni de les Corts organitzarà a mitjans de desembre una jornada sobre la protecció del patrimoni, on hi haurà diferents experts. Es parlarà dels casos de Can Capellanets, de La Rotonda, de la Masia del Barça o de la Casa Buenos Aires de Vallvidrera. Durant la trobada, arquitectes, historiadors, advocats urbanistes i representants d‘associacions de veïns de tota la ciutat presentaran un document de rebuig al projecte actual per a Can Capellanets.

L’ARQUEBISBAT ES DEFENSA
Per últim, fonts de l’Arquebisbat expliquen a aquesta publicació que “mai” han “trencat el diàleg amb els veïns” i asseguren que no se’ls pot acusar de “no haver estat disposats a canviar el projecte, ja que des del minut 1” ho han fet, diuen. Les mateixes fonts recorden que la llicència d’obres està donada i reivindiquen que la futura residència “serà majoritàriament per al barri i tindrà més de 150 places”.