Una imatge de l’exterior de l’hotel. Foto: Google Maps

El Districte ha confirmat recentment que el passat 3 de maig va precintar les obres de reforma, excepte en els baixos de l’edifici, de l’hotel Princesa Sofia després de comprovar que l’hotel no tenia la llicència per fer-les.

L’establiment va tancar el passat mes d’octubre per sotmetre’s a una remodelació integral que havia d’acabar al llarg d’aquesta primavera, cosa que és evident que ja no passarà. Tot i no tenir els permisos necessaris, el grup Selenta, el propietari de l’hotel, va tirar endavant la reforma.

El primer toc d’alerta, però, es va produir a finals de gener, quan el Districte ja va demanar a l’empresa que aturés les obres després d’un greu accident laboral. Un munta cargues es va desplomar i va deixar tres treballadors ferits, un d’ells greu. Dies després, el consistori va comprovar que l’hotel no tenia els permisos per fer obres majors. Les obres, però, van continuar i uns mesos més tard hi va haver un nou accident laboral, en aquest cas més lleu que el primer. Finalment, el 3 de maig el Districte va acabar precintant definitivament les obres.

Després d’aquesta successió de fets, la propietat de l’hotel ja va demanar la llicència d’obra major, tot i que encara no l’ha rebuda, ja que el Districte l’està acabant d’analitzar. El regidor Agustí Colom ha confirmat, però, que l’aprovació de la llicència és “imminent”.

EXPEDIENT SANCIONADOR
Tot i que el problema amb les llicències està a punt de solucionar-se, el Districte iniciarà un expedient sancionador “per execució d’obres sense la llicència corresponent”, tal com ha confirmat el regidor Colom. Unes sancions que, d’altra banda, Colom considera que un dia s’haurien de revisar, deixant entendre que actualment són baixes.

Per la seva banda, en declaracions al diari Ara, l’empresa Selentia s’ha defensat dient que la situació s’ha produït per “un malentès dins el mateix consistori, ja que els tècnics de l’Ajuntament havien donat el vistiplau a la reforma”.

WhatsAppTwitterEmailFacebookTelegram