Diverses entitats cortsenques s’han unit per organitzar la festa. Foto: Districte

El districte de les Corts ja compta amb una federació d’entitats de la Festa Major –a imatge de les entitats federatives ja existents a Gràcia i Sants–, formada per 12 agents socials del barri com associacions de veïns, ateneus i comissions de festes de diferents indrets. La federació va constituir-se abans de les vacances “amb l’objectiu de tenir una sola veu” a l’hora de relacionar-se amb l’Ajuntament, i evitar així “diferents veus que entorpien l’organització de les festes”, tal com indica a aquesta publicació Ariadna Isern, presidenta de la federació.

El nou organisme emprarà la festa d’enguany per presentar-se i preparar-se per dur la batuta a l’hora de programar la de l’any que ve. A més, d’aquí a uns dies volen presentar un nou web on es detallin els programes de les diferents comissions de festes que, fins ara, organitzaven les activitats festives. La federació està integrada per la Comissió de Festes Plaça Rosés i Rodalia, Festa Major Reivindicativa de les Corts, Plataforma Infantil i Juvenil de les Corts,  Associació de veïns Racó de les Corts, Associació de Veïns les Corts Sud, Associació de Veïns Sant Ramon, Comissió de Festes de la Plaça de la Concòrdia, Societat Coral l’Espiga de les Corts i Associació de Veïns Camp Nou.

MILLORA DE LA COMUNICACIÓ
“Som gent jove que ens coneixem d’altres ambients i això ha facilitat la creació de la federació”, explica Isern, que creu que fruit d’aquesta unió “la comunicació amb l’Ajuntament millorarà” de cara a l’organització de la festa de l’any que ve. Isern també destaca que “al cap i a la fi, qui fem la Festa Major som nosaltres”.