Grua Can Capellanets

La solució definitiva per Can Capellanets està més a prop. Foto: Arxiu

El conflicte per definir la propietat i el futur de Can Capellanets ha viscut un nou episodi important. I és que el passat divendres 21 de juny es va conèixer la sentència del conflicte enquistat entre l’Arquebisbat i l’empresa l’Onada Serveis per la propietat de Can Capellanets. El Jutjat número 27 de Barcelona ha sentenciat que la finca pertany a l’Arquebisbat i que l’Onada no n’és la propietària, segons han confirmat fonts del Bisbat a aquesta publicació, i per tant no pot fer-hi la residència de gent gran que hi havia prevista. El veredicte, però, encara no és definitiu, ja que l’Onada ja ha dit que recorrerà contra la decisió.

Per la seva banda, des de la plataforma veïnal Salvem el Patrimoni de les Corts afirmen que la sentència és una “molt bona notícia”, però remarquen que són cautelosos i que continuaran lluitant “fins al final per la conservació de Can Capellanets i els seus jardins”.

Per la seva banda, l’Ajuntament explica que ara que s’ha conegut el veredicte del jutge, esperarà que la sentència sigui ferma. “Llavors el Districte reprendrà les converses amb l’Arquebisbat per decidir les pròximes passes a seguir per tal de protegir les finques”, afirmen.

I és que cal recordar que el conflicte neix quan l’Arquebisbat, propietari de la finca, va cedir la gestió a l’Onada perquè fes una residència per a gent gran, projecte que, si no hi ha un nou gir de guió, queda descartat.

WhatsAppTwitterEmailFacebookTelegram