Dissabte dia 11 les Corts s’omplirà de sardanes. Foto: Districte

La Festa Major de les Corts ha omplert sempre de música i tradició els carrers del districte. Enguany no serà diferent, ja que hi ha un bon grapat d’actes tradicionals i de cultura popular programats de cara a la gran festa cortsenca. Dilluns dia 5 d’octubre l’Orfeó de les Corts oferirà el seu concert coral a la parròquia Santa Maria del Remei. L’endemà, poc abans del pregó del músic Eduard Iniesta, el carrer Joan Güell viurà el matí de Festa Major que escalfarà motors per al tret de sortida oficial a les celebracions.

HAVENERES I MÚSICA
Un dels elements més característics i que mai no pot faltar en una festa major són les havaneres. Durant la Festa Major de les Corts hi haurà diversos moments per poder gaudir d’aquestes tonades. Dijous dia 9, a partir de dos quarts de nou del vespre, el grup Boira oferirà una cantada al carrer Benavent de la mà de l’AV Camp Nou. L’endemà serà el torn dels veïns de Sant Ramon Nonat, que organitzaran una altra cantada d’havaneres del grup Mar Bella del Poblenou a la placeta Cardenal Reig a les 10 de la nit. Però els amants de les havaneres en podran seguir gaudint dissabte dia 11 a les 10 de la nit al Mercat de les Corts amb els Pescadors de l’Escala.

La música seguirà dissabte dia 11 amb un espectacle de rumba catalana a càrrec de Landry El Rumbero als jardins de les Infantes a les 12 del migdia.

Divendres dia 10 serà el torn de la ruta tabalera de Festa Major jove als jardins Clara Campoamor, amb diferents entitats juvenils del districte. L’endemà al matí, els grallers del Poble-sec agafaran el testimoni amb les matinades gralleres també als Jardins de Clara Campoamor. A una Festa Major tampoc poden faltar les sardanes, que ocuparan els mateixos jardins Clara Campoamor el dia 11 al matí amb una sessió oberta a tothom. Una hora més tard, però a la plaça Comas, la cobla Sant Jordi també farà ballar sardanes els cortsencs. 

Un altre dels elements de cultura tradicional que tindrà cabuda a la festa és el Correllengua de la plaça Can Rosés a les 11 del matí de diumenge dia 12.

WhatsAppTwitterEmailFacebookTelegram