La Festa Major s’acabarà aquest diumenge. Foto: Districte

Les Corts està de Festa Major des de divendres passat i ho seguirà estant fins aquest diumenge.

Un any més els veïns i veïnes del barri estan gaudint d’una celebració que té un programa farcit d’actes per a tots els públics. Un dels actes més destacats que s’han fet fins al dia d’avui va ser el mapping projectat a la façana de la seu del Districte, emmarcat en l’anomenat Toc d’Inici, que també va incloure la cercavila d’inici de la Festa Major i l’espectacle de foc i llum.

Durant el primer cap de setmana la gent també va poder gaudir del correfoc, que enguany servia per celebrar els 10 anys del Guardià de les Corts. L’acte va començar amb la tabalada, va seguir amb el ball de diables i després va arribar el torn del correfoc, que va deixar pas a la cremada final i a la revetlla de Foc Panarra. L’endemà, diumenge, va arrencar amb la plantada de bèsties i gegants i el seguici popular, mentre que a les 12 del migdia va arribar el torn del pregó, que va anar a càrrec de la Taula de Dones de les Corts. Tot seguit va arribar l’hora del ball de gegants i bèsties i la diada castellera, on van participar els castellers de Barcelona, els de Sants, els de la Vila de Gràcia i els de Sabadell. El mateix dia a la tarda va arribar un dels grans moments per als més petits amb la guerra de confeti, un espectacle d’animació de la Tresca i la Verdesca emmarcat en el Festival d’Animació Oriol Canals.

MÚSICA I ÀPATS POPULARS
El tram final de la Festa Major es viurà aquest cap de setmana. Divendres el protagonisme serà per a la música i els àpats populars. Un dels concerts més destacats serà el de Gramophones All Star Band a la plaça Concòrdia. Dissabte, entre d’altres, seguiran els actes del Festival d’Animació Oriol Canals i també es farà el concurs de paelles, la ballada de sardanes i diferents sopars i concerts. Per últim, diumenge arribarà l’hora d’acomiadar-se de la Festa Major amb un dia farcit d’actes que tindrà el castell de focs com a punt final.