castell de focs

La festa es clourà amb el tradicional castell de focs artificials. Foto: Districte

Al llarg de tota la programació sobrevola la idea de recuperar la normalitat i les tradicions. I això, a Catalunya, a Barcelona i, en concret, a les Corts implica recuperar dues coses: el foc i la dansa, les activitats festives més antigues i habituals en les grans celebracions més nostrades. No és pas casualitat que el foc i la dansa siguin, doncs, els grans eixos de la Festa Major de 2022.

El Toc d’Inici serà un espectacle visual digne de menció

Per començar, el Toc d’Inici, el 30 de setembre a la plaça Comas, que vol unir tradició i modernitat unint les colles de diables del districte i el centre de creació de dansa i arts escèniques La Caldera de les Corts. Què en pot sortir d’aquesta combinació? Doncs un gran envelat virtual on hi haurà cercavila, salts de foc i, òbviament, molt de ball.

El foc també serà protagonista el dissabte 1 d’octubre, amb el correfoc unitari, durant el qual les entitats més fogoses recorreran els carrers de les Corts, tot repartint guspires i alegria pels carrers del nucli antic. L’esdeveniment acabarà, com no podia ser d’altra manera, amb la gran cremada final de les colles i les bèsties de foc, la traca final i la Revetlla de Foc Panarra. I per si no hi hagués prou flames i espurnes amb tot això, encara hi haurà un altre correfoc, el 9 d’octubre, entorn de Can Rosés.

Hi haurà el correfoc unitari, les bèsties de foc i la traca final

La clausura de la festa, el dia 12, serà un altre moment de tradició, foc i molts espetecs, amb el tradicional castell de focs que clourà oficialment la Festa Major de 2022. La millor manera d’acomiadar-se fins a l’any que ve.