La FAVB creu que hi ha massa pisos buits a la ciutat. Foto: Arxiu

La Federació d’Associacions de Veïns de Barcelona ha denunciat que en “plena crisi” social i econòmica causada per la pandèmia del coronavirus a la ciutat hi hagi pisos buits.

L’entitat recorda que el març del 2018 l’Ajuntament va presentar un estudi on, tot i que es va demostrar que hi havia menys pisos buits del que es creia, es reflectia que uns 13.000 habitatges de la ciutat estaven sense ocupar. Des de llavors, lamenta la FAVB, “el silenci sobre els habitatges buits s’ha fet norma”, al mateix temps que critica la resposta de les administracions per solucionar aquest problema “ha estat gairebé nul·la”. Segons els càlculs de la FAVB, si d’aquests 13.000 pisos, s’hagués pogut canviar la situació de 5.200, s’hauria “resolt el problema de les famílies a la taula d’emergència”.

“TOTALMENT IMMORAL”
D’altra banda, la FAVB també denuncia el paper que està fent la patronal dels habitatges turístics, Apartur, a qui acusa de preferir “tenir pisos buits a què hi visquin ciutadans vulnerables”. En paral·lel, acusa Apartur d’haver passat de la predisposició durant l’inici de la pandèmia de destinar 200 pisos a famílies que estaven en pensions a, finalment, no haver cedit ni un immoble. Des de l’entitat conclouen que és “totalment immoral” que actualment a Barcelona “les administracions no facin res” per aconseguir que algunes famílies puguin viure en pisos buits.