Imatge actual del Camp Nou i el seu entorn. Foto: Arxiu

L’endarreriment que acumula el projecte de l’Espai Barça –la remodelació del Camp Nou i tot el seu entorn– a causa de les complicades negociacions polítiques que van ser necessàries entre el club i l’Ajuntament té un nou retard a la vista. Es tracta, tal com ha informat recentment Economía Digital, del finançament que el club necessita per tirar endavant el projecte i que de moment sembla que no arriba.

Així doncs, tal com ha explicat Economía Digital, la recerca de finançament que està fent el club, sota l’assessoria de Goldman Sachs, està necessitant més temps del previst. Això ha provocat que el club ja hagi descartat començar les obres aquest estiu, tal com es va preveure fa uns mesos. Cal recordar que el primer termini d’inici d’obres quan es va presentar el projecte es va fixar per a l’estiu del 2017.

FALTA PATROCINADOR
El desllorigador necessari per què el club pugui tenir garantit el fet de poder afrontar una inversió d’aquestes característiques –la inversió que s’haurà de fer supera els 600 milions d’euros– és el patrocinador del nou estadi. El club fa molt de temps que busca una empresa que posi 250 milions d’euros sobre la taula per donar nom al nou Camp Nou. Fa uns mesos, diversos mitjans van publicar que el grup inversor Scranton Enterpresies, vinculat a la farmacèutica Grífols, i el Barça havien arribat a un acord pel patrocini del nou estadi. Tot i això, ara com ara no s’ha firmat res.

Aquesta situació, doncs, provoca que el Barça no pugui demanar a la banca un préstec de 200 milions d’euros, necessari per tirar endavant el projecte. En paral·lel, el club ha tancat recentment un préstec de 140 milions amb dos fons d’inversió estatunidencs, tot i que Catalunya Ràdio va avançar fa uns dies aquests diners no es destinaran a l’Espai Barça.

Per últim, cal recordar que la FAVB i la CUP van presentar a finals de l’any passat dues demandes contra el projecte. Tant la FAVB com la CUP creuen que l’Espai Barça vulnera la llei d’Urbanisme de Catalunya.