Una imatge de la Diagonal durant la vaga de divendres passat. Foto: Twitter (@jvilaboix)

El districte de les Corts també va viure amb molta intensitat la setmana passada la reacció política de l’independentisme a la sentència que el Suprem va fer pública el 14 d’octubre contra els líders polítics i civils de l’independentisme.

Concretament, va ser a la Diagonal on les protestes es van fer visibles, ja que l’avinguda va acollir divendres passat l’arribada de dues de les Marxes per la Llibertat que havia organitzat l’ANC. Milers de persones van arribar per la B-23 amb les marxes que dos dies abans havien sortit de Tarragona i Tàrrega. A la manifestació també s’hi va anar afegint gent de diverses poblacions del Baix Llobregat. L’últim tram d’aquestes marxes va arrencar de Martorell i va fer aturades a Pallejà i a Sant Vicenç dels Horts.

A mesura que la gent va anar arribant a la Diagonal es van trobar un desplegament de voluntaris, que feia hores que hi eren lluint estelades i pancartes, amb un avituallament per tal que poguessin recuperar forces. L’avinguda havia estat tallada de forma intermitent des de primera hora del matí a causa de diferents protestes.

TALL A LA TRAVESSERA
D’altra banda, el mateix dia de la publicació de la sentència del Tribunal Suprem, centenars de persones van tallar la travessera de les Corts com a senyal de protesta. Alguns dels concentrats duien llaços grocs i també es va poder veure una pancarta on s’hi podia llegir “Seguim determinats. Vencerem”. El clima polític també va provocar que el plenari del Consell del Districte, que s’havia de fer dijous passat, se suspengués. Se celebrarà demà.

Per últim, un grup de persones es van concentrar diumenge a davant de la comissaria de les Corts per reclamar la posada en llibertat de totes les persones detingudes durant les protestes que es van viure la setmana passada al centre de la ciutat i durant les quals hi va haver forts enfrontaments amb els Mossos d’Esquadra i la Policia Nacional. Des del CDR Les Corts van denunciar que els Mossos van identificar totes les persones que es van concentrar davant de la comissaria.