La Comissió de Govern de l’Ajuntament va aprovar definitivament el projecte que permetrà al FC Barcelona obtenir la llicència d’obres per fer el nou Camp Nou en el marc del projecte de l’Espai Barça.

Aquest nou pas, que arriba després de la llum verda del desembre del projecte d’urbanització dels entorns del Camp Nou, implica que es puguin fer les modificacions a les parcel·les necessàries per tirar endavant l’Espai Barça. El club, actualment amb un 90% de propietat del sòl, va arribar a un acord amb els afectats per tramitar el document amb l’Ajuntament.

El nou recinte, defensen des de l’Ajuntament, s’integrarà al barri de la Maternitat i de Sant Ramon i tindrà nous espais privats oberts als veïns, que s’afegiran a la resta d’espais públics i verds que ja hi ha a la zona.

La previsió és que les primeres obres de l’entorn del camp es puguin posar en marxa, a tot estirar, el pròxim mes de juny. Es començaria pel carrer Menéndez y Pelayo, en el tram entre Martí i Franquès i Joan XXIII.

Cal recordar l’oposició veïnal al projecte, ja que les entitats han denunciat que l’Espai Barça representa un projecte d’urbanització que només contempla “l’interès privat”.