Torna la cursa solidària En marxa per la paràlisi cerebral, que enguany arriba a la seva tercera edició. L’esdeveniment està organitzat per la Federació Catalana d’Entitats de Paràlisi Cerebral (FEPCCAT) i pel grup IPSEN Pharma i la seva fundació, amb el suport i la col·laboració de l’Ajuntament de Barcelona (Districte de les Corts), l’Associació Marathon i altres departaments i empreses.

La cursa, que tindrà lloc dissabte 12 d’octubre a les 10 del matí a l’Avinguda Sant Ramon Nonat, vol fer visible la realitat de les persones amb paràlisi cerebral o etiologies similars, però també les seves capacitats, així com la tasca i trajectòria de persones i entitats que treballen en l’atenció, la formació, la defensa dels drets i la integració social i laboral d’aquest col·lectiu, amb l’objectiu de millorar-los la qualitat de vida.

En paraules de Jaume Pujades, amb paràlisi cerebral i imatge d’aquesta edició de la cursa, “són necessàries més iniciatives d’aquest tipus, ja que no només ens permet participar en una activitat oberta a tothom, sinó que també ajuda a conscienciar la societat i al fet que les persones amb aquesta malaltia se n’adonin que poden fer esport”.

La darrera edició de la cursa va ser un èxit i van participar-hi un total de 1.500 persones, però les previsions per enguany són encara millors, perquè es calcula que poden arribar a rondar els 2.000 participants.

Amb la intenció que tothom pugui implicar-se en aquest esdeveniment solidari, els participants poden escollir, en el moment de fer la inscripció, entre dos recorreguts: el d’un quilòmetre o el de cinc quilòmetres, depenent de les condicions físiques de cadascú.

Com cada any, les inscripcions es poden fer omplint el formulari que es troba a la pàgina de la FEPCCAT i fent el pagament online o directament a les oficines federades de la FEPCCAT. L’aportació mínima per córrer a la cursa o per la fila zero és de dos euros.

Amb tot el que es recapti, més l’aportació de 15.000 euros que fa IPSEN Pharma, es faran programes que beneficiïn les persones amb paràlisi cerebral. La quantitat que es va recaptar l’any passat es va destinar a fer un estudi sobre l’actual situació d’aquesta malaltia a Catalunya i a dos projectes educatius.

Crida al voluntariat

Organitzar un esdeveniment de les característiques de la cursa solidària En marxa per la paràlisi cerebral suposa molta feina i molt esforç, però també la col·laboració d’aquells que altruistament volen treballar per fer-la possible.

Així doncs, la labor dels voluntaris és tant o més important que la dels organitzadors i, per això, la FEPCCAT fa una crida a tots aquells que vulguin posar-hi el seu granet de sorra.

Es calcula que es necessiten uns 100 voluntaris que seran els encarregats de donar suport al llarg del circuit, a la Guàrdia Urbana a les diferents cruïlles del recorregut i en el muntatge i desmuntatge de les infraestructures.

Els interessats poden inscriure’s a www.fepccat.org.