La Caldera serà un dels epicentres artístics del districte. Foto: La Caldera

El centre de creació de dansa i arts escèniques La Caldera ja està a punt d’obrir les seves portes al districte. Si tot segueix el guió previst, l’obertura de la nova seu de l’espai, a l’edifici del carrer Eugeni d’Ors on hi havia el cinema Renoir, es farà el pròxim 29 d’abril, Dia Internacional de la Dansa. A partir d’aquell dia, i fins al dia 3 de maig, l’espai acollirà el Barcelona lnternational Dance Exchange (BIDE, una plataforma de trobada i intercanvi per a professionals de la dansa.

En els darrers 20 anys La Caldera havia desenvolupat la seva tasca a Gràcia, però a causa del tancament de l’edifici on s’ubicava es va apostar pel trasllat a les Corts. Tal com explica el seu director artístic, Alexis Eupierre, “el projecte neix nou però amb un esperit de recuperar el que havia estat l’antiga Caldera”. Un altre objectiu del col·lectiu artístic serà tirar endavant un projecte de suport a la creació a través de residències d’artistes i a la formació continuada per a professionals, al mateix temps que s’apostarà per noves iniciatives i fer-les viables econòmicament.

De moment l’Ajuntament ha signat la cessió de la gestió de la meitat de l’edifici a La Caldera durant tres anys prorrogables. L’entitat disposarà de tres sales d’assaig, vestuaris i lavabos, una sala polivalent, sales de reunions i un bar.

Pel que fa a la resta de l’espai, qui el vulgui fer servir haurà de participar en una convocatòria pública.