L’Orquestra de Cambra Salvador Ribas celebra enguany el seu 25è aniversari. Ajuntament

Ara fa 25 anys, al 1985, el mestre Salvador Ribas va crear l’Orquestra de Cambra, formada per un grup d’estudiants de música, de diferents edats i nivells, amb un punt d’unió: la seva estimació per la música. El balanç després d’un quart de segle no pot ser més positiu: més de 150 arranjaments d’obres musicals per part del mestre Ribas, un repertori proper a les 200 peces i una agenda plena d’actuacions arreu del país. Ribas, a més, va incorporar la guitarra clàssica com un instrument de cambra, convertint-se en una característica peculiar respecte altres orquestres.

Una trajectòria d’aquesta magnitud no podia ser ignorada pel Districte que els acull, ja que la seva seu es troba al carrer Maria Barrientos, 1. Així doncs, aquest dissabte, l’Orquestra de Cambra Salvador Ribas va actuar al Monestir de Pedralbes, davant d’un nombrós públic, entre els quals es trobava la regidora del Districte, Montserrat Sànchez, i la presidenta del Consell Plenari, Gloria Martín. La mateixa regidora Sànchez va fer entrega al director i fundador de l’orquestra el títol honorífic de Cortsenc de l’any, per la seva tasca de promoció de la música. El concert, presentat pel periodista Oriol Vidal, va oferir peces de Txaikovski i Albert Guinovart, entre d’altres.

L’Orquestra de Cambra Salvador Ribas serà l’encarregada de dur a terme el Concert d’Any Nou de les Corts, el 2 de gener del 2011.