Imatge d’una façana del solar on es farà la residència d’avis. Foto: Arxiu

El serial sobre el projecte de l’Arquebisbat per construir una llar d’avis a l’espai contigu a la residència sacerdotal Sant Josep Oriol continua. Els veïns que s’oposen al projecte, que formen part de la plataforma No Hotel del Bisbat i que compten amb el suport de la Coordinadora d’Associacions de Veïns i Entitats de les Corts i la Plataforma Infantil i Juvenil de les Corts, tenen previst demanar a l’Audiència Pública de demà que es creï una comissió, on ells hi siguin, per estudiar el nou pla especial urbanístic que s’ha de tramitar un cop coneguts els nous usos que tindrà l’espai. Aquest grup de veïns consideren que el projecte, tal com està formulat, “pot suposar greus problemes urbanístics, ecològics i de mobilitat pel barri” i demanen reduir-ne la volumetria.

“No ens volem trobar un pla especial cuinat, sinó que volem treballar en la seva redacció”, explica un dels representants veïnals a Línia Les Corts. Els veïns consideren que la seva petició està legitimada després que a finals del passat mes de juny el Consell Plenari del Districte s’aprovessin dues proposicions per unanimitat, presentades per la CUP i Ciutadans, on es demanava que el Districte presenti un nou pla especial urbanístic per al solar situat entre els carrers Remei i Galileu. La proposició de la CUP, a banda, també demanava que el Districte “exerceixi un paper actiu en la negociació amb el veïnat i la Fundació Sant Josep Oriol per poder arribar a una solució favorable a ambdues parts”.

Els veïns també recorden que el passat juliol la síndica de greuges va afirmar que la tramitació de la reforma urbanística va respectar el tràmit d’informació pública però que “era millorable”.

ARBRE MALMÈS
D’altra banda, els veïns que s’oposen al projecte de construcció de la residència d’avis també denuncien que no han rebut cap resposta a l’escrit que van presentar a mitjans del mes de juny per denunciar que el Bisbat havia destrossat uns arbres del jardí on s’ha de fer la llar d’avis. No Hotel del Bisbat considera que es tracta “d’una gravíssima negligència, ja que un dels arbres està protegit”.

Per últim, aquests veïns també han volgut alertar que “tant els jardins que hi ha al solar com l’edifici protegit fa dos anys que s’estan deteriorant”.

WhatsAppTwitterEmailFacebookTelegram