L’Espiga de les Corts ja té 90 anys. Foto: Arxiu

Una de les grans incògnites de la Festa Major, probablement la que més cortsencs esperen saber cada any, és qui farà el pregó. I enguany, la incògnita ja s’ha resolt. Serà la Societat Coral L’Espiga de les Corts, l’entitat degana del moviment associatiu cortsenc. En representació de l’entitat, el pregó serà pronunciat per un històric seu, Joan Hugué, acompanyat de l’actual president, Manel Ollés.

Ollés, en declaracions a Línia Les Corts, explica que assumeixen la responsabilitat de donar el tret de sortida a la Festa Major amb “molta il·lusió i una mica de respecte”, alhora que avança que el pregó “intentarà sintetitzar la història de l’Espiga per al barri i l’evolució del mateix en els últims 30 anys, quan ha experimentat una transformació molt positiva”.

L’entitat, molt arrelada al barri, desenvolupa una intensa activitat cultural i lúdica que inclou música, teatre, cinema, dansa o pintura, però també escacs i jocs de rol. La seva història es remunta al 1924, quan es va constituir al barri de les Corts. Ara, 90 anys després, faran un pregó que Ollés entén com un “homenatge de totes les altres entitats cap a l’Espiga”, el qual, assegura, agraeixen “profundament”.

WhatsAppTwitterEmailFacebookTelegram