La transformació del Camp Nou es fa esperar. Foto: Districte

El projecte de remodelació del Camp Nou i tot el seu entorn, conegut com l’Espai Barça, i que tindrà una incidència directa en l’urbanisme d’aquesta zona del districte, continua acumulant retards.

Aquesta gran transformació urbanística té tots els números per convertir-se, si és que ja no ho és, en un nou serial com els que es viuen en altres zones de la ciutat. Un exemple podria ser la reforma de les Glòries. En aquest cas, el problema no és només de l’Ajuntament, sinó que el Barça també té la seva part de responsabilitat. La setmana que ve farà quatre anys que els socis van votar en referèndum a favor d’aquest projecte que, de moment, no té ni el vistiplau municipal definitiu. El club, doncs, ha topat amb els tempos de l’administració, que normalment són força més lents que els dels privats. De fet, la primera previsió del club era que les obres comencessin l’estiu del 2017 però ara, segons va avançar La Vanguardia fa uns dies, la directiva ja ha fixat una nova data: el juny del 2019. Segurament el club, en el seu moment, va fer uns càlculs massa optimistes.

Deixant de banda el Barça, el ritme municipal ha estat l’altre factor que ha causat la situació actual. El projecte va rebre l’aprovació inicial el mes de juliol però l’aprovació definitiva sembla que no hagi d’arribar mai. De moment no està clar que l’Espai Barça formi part de l’ordre del dia del Ple del mes d’abril, tot i que en el seu moment la primera previsió era que es votés el projecte en el ple del desembre. No hi va haver votació i es va saltar al gener i després al març, però finalment tampoc es va fer el pas.

Enmig d’aquesta situació també hi tenen molt a dir els veïns, que ja han deixat clar que no comparteixen gran part del projecte. De fet, la FAVB i l’Associació de Veïns de les Corts han definit el projecte com un “nou ‘pelotazo’”.