El pati de l'Escola Duran i Bas. Foto: Google Maps

El filòsof Olivier Reboul afirmava que educar no és fabricar adults segons un model, sinó que consisteix a alliberar en cada persona allò que li impedeix ser ella mateixa, de manera que l’individu es pugui realitzar segons el seu “geni” singular. Aquest és un dels principis de l’Escola Duran i Bas.

Precisament la Duran i Bas i l’Escola Ausiàs March, que és a la plaça Comas, han estat uns dels centres beneficiats de la inversió municipal en reformes, ampliacions, millores i rehabilitacions integrals que el Consorci d’Educació de Barcelona va impulsar durant l’any passat. Aquests dos col·legis del barri de les Corts van rebre aproximadament 1,5 milions d’euros dels 25 milions que el consistori va invertir en més de 120 equipaments a tota la ciutat. Això té com a objectiu, segons el consistori, oferir a l’alumnat, al professorat i a les famílies uns espais públics de qualitat en les millors condicions possibles.

LES REFORMES
L’Escola Ausiàs March ha reformat elements de les quatre plantes de l’edifici que l’acull. Una part significativa dels canvis es troba en la nova claraboia, mentre que també s’han afegit piques per rentar-se les mans, una nevera i una barra d’autoservei al menjador del centre. Per últim, es van rehabilitar els lavabos del col·legi i es va aprofitar per construir-ne un de nou per a discapacitats. L’Escola Ausiàs March és una institució centenària que va iniciar la seva història l’any 1893 amb la voluntat de satisfer les necessitats educatives del que encara era el poble de les Corts.

Per altra banda, l’Escola Duran i Bas és l’altra gran beneficiada. La biblioteca del centre i la cuina han vist com es milloraven les seves instal·lacions. Altres elements que s’han reformat són les cobertes i s’ha canviat la reixa exterior. Amb aquests canvis es veu reforçada la seguretat del centre, que estudia la possibilitat d’ubicar un jardí vertical de tres pisos amb el qual es pugui estudiar el cicle de l’aigua. El col·legi Duran i Bas vol crear propostes d’ensenyament que reintegrin les matèries d’estudi a l’experiència i que condueixin cap a una formació que desenvolupi el potencial individual per ser i sentir-se valuós dins de la societat.

Reformes a tota la ciutat

L’onada de modificacions que han millorat els centres escolars va més enllà del districte de les Corts.

Així, les escoles Pere Vila i Milà i Fontanals de Ciutat Vella, la Ramon Llull de l’Eixample, l’Escola N-II Pràctiques, l’Escola Perú i la Mossèn Jacint Verdaguer de Sants, l’Escola Poeta Foix de Sarrià-Sant Gervasi, l’Escola La Farigola i l’Escola Univers de Gràcia, l’Escola Bressol Timbaler del Bruc i l’Institut Roquetes de Nou Barris, l’Escola Congrés Indians i l’Escola Baró de Viver de Sant Andreu i les escoles Arc de Sant Martí, la Mar Bella i Bogatell de Sant Martí han vist reformades les seves instal·lacions.

Altres equipaments educatius que també s’han beneficiat de les reformes són el Conservatori Municipal de Música o el Centre de Formació d’Adults Rius i Taulet de Sarrià-Sant Gervasi.

WhatsAppTwitterEmailFacebookTelegram